Spice (syntetiskt THC) kräver dödsoffer

En amerikansk man på 19 år, är död efter att ha rökt en joint innehållande Spice (syntetisk cannabis/THC). Det sägs att han bara hade inhalerat en enda gång, vilket alltså räckte för att hamna i koma och senare avlida.

Spice - syntetiskt thc

Spice, även känd som K2 och diverse andra namn, är mycket starkare än vanlig cannabis. Spice kan faktiskt vara upp till 1000 gånger starkare än vanligt THC. Spice består av olika syntetiska substanser som påminner om ingrediensen i vanligt cannabis (THC). De ämnen som förtecknas i Spice “binder” till samma receptorer i hjärnan (CB1 och CB2) som THC. Spice ger därför ett rus som påminner mycket om det man uppnår med vanligt cannabis.

Undersökningar visar att Spice (syntetiskt THC) efter en mycket kort tid, kan orsaka svår psykos, hallucinationer och andra psykiska sjukdomar. Spice är starkt beroendeframkallande.

Enorma problem i Sverige

Sedan vi lanserade Spicetestet 2011 har försäljningen ökat kraftigt. Spice är ett så stort problem i Sverige att flera poliser rapporterar att upp till 90% av alla fall som handlar om droger är Spicerelaterade.

Man har känt till Spice världen över sedan 2004 och European Monitoring Centre for drugs and Drug Addiction (EMCDDA) gjorde under 2009 en rapport om Spice (syntetisk THC). I rapporten konstaterades det att 2009 var Spice utbredd i 21 av 30 Europeiska länder.

Spice ämnena har blivit narkotikaklassificerade i Sverige och flera andra länder.

Handlas på Internet

Spice är den typ av narkotika som handlas mest på Internet och det kan köpas i olika online-butiker, med postleverans direkt till din dörr. Ämnet sälj som om det är en form av rökelse och en etikett med “bör inte intagas av människor” är ofta satt på förpackningen.