Så lätt fick en svensk tv redaktion tag i Spice (syntetisk THC)

Spice (syntetisk THC) blir bara ett större och större problem, både i Skandinavien men också globalt. Spice som är syntetiskt framställt cannabis är en extremt farlig drog och flera personer har dött av den, endast av ett intag.

Levererat med posten efter 24 timmar

svt-spiceSVT gjorde ett försök där dom testade hur lätt det var att få tag i den dödsfarliga drogen, det tog 24 timmar.
Spice består av en massa olika substanser som blir framställt på ”laboriatorier” runt omkring. Nya substanser blir konstant utvecklade och idag finns ca 200 olika Spice substanser på marknaden.

Det är nästan omöjligt för myndigheterna att följa med och få de nya substanserna nakotikaklassade.

Det betyder att man helt “lagligt”, tills substanserna blir narkotikaklassade, kan köpa spice på internet och få det hem med posten. Det var precis det SVT gjorde. De beställde icke narkotikaklassade spice substanser och fick det levererat med posten efter 24 timmar. Priset var endast 219 kr plus porto.

Läs SVTs artikel om spice köp på nätet

Fakta om spice (syntetisk Thc)
Spice är en syntetisk framtagen drog, vars syfte är att påminna om ett rus liknande cannabis. Spice är otroligt farligt eftersom man aldrig kan veta vad det innehåller. Substanserna är ofta gjorda av människor som inte har någon utbildning i kemi. Allvarliga psykoser och även dödsfall har förekommit efter ytterst lite intagande av spice.

Spice test

Ferle Produkter har utvecklat ett test som via ett urinprov kan spåra om personen har rökt spice (syntetiskt THC) inom 2 dygn. Läs mer och beställ spice testen här

spice-test-underside